تبلیغات
تازه كار " وبلاگی متفاوت و نو " - تغذیه در اماکن عمومی ( رستوران ها ، سفرخانه ها و ... )
تغذیه در اماکن عمومی

تغذیه سالم در مراكز عمومی باید بر اساس الگوی تغذیه صحیح همچون محدود كردن غذاهای حاوی روغن زیاد، چربی، نمك و قند بالا، جایگزین كردن نوشابه های گازدار با نوشیدنی های سالم، ترویج مصرف لبنیات و میوه و سبزی سالم در كنار غذا (به عنوان پیش غذا) و ..... رعایت شود.

در كلیه مراكز غذاخوری، رعایت نکات تغذیه ای زیر الزامی است:
· در طبخ غذا از روغن با اسید چرب ترانس پائین تر از 10درصد ( ترجیحاً از روغن مایع یا نیمه جامد) استفاده شود.
· در صورت تهیه غذا به روش سرخ كردن از روغن مخصوص سرخ كردنی و به مقدار کم استفاده شود.
· استفاده مکرر از روغن برای سرخ کردن ممنوع است .
·برای جلوگیری از به هدر رفتن ویتامین ها؛ در تهیه انواع خورش ها مانند قورمه سبزی، خورش كدو و بادمجان مواد اولیه مورد استفاده مثل سبزی، كدو و بادمجان با روغن كم و به مدت كوتاه تفت داده شوند.
·در كنار غذا، بهتر است كره حیوانی و یا گیاهی قرار داده نشود.
·استفاده از ماست پاستوریزه كم چرب در كنار غذا بصورت روزانه ضروری است.
·از نان های واجد بسته بندی سالم، دارای مجوز قانونی و ترجیحا" نان حجیم و نیمه حجیم استفاده شود .
·استفاده از انواع نوشابه های گازدار در غذاخوری های ادارات ممنوع است.
·از نوشیدنی های سالم مانندآب، دوغ پاستوریزه كم نمك بدون گاز استفاده شود.
·استفاده از سنگ نمك و نمك های تصفیه نشده برای خیساندن برنج و طبخ غذا ممنوع است.
·نمك مصرفی  باید تصفیه شده یددار باشد.
·نمک باید در ظروف با بسته بندی سالم و پوشش رنگی غیر قابل نفوذ در برابر نور نگهداری شود.
·بر روی بسته های نمک خریداری شده باید عنوان نمک خوراکی و درجه خلوص حداقل 2/99 درصد قید شده باشد .
·سبزی و صیفی تازه مانند كاهو، كلم، گل کلم، گوجه فرنگی و فلفل سبز دلمه ای به صورت سالاد یا کنار غذا سرو شود.
·شستشو و گندزدایی سبزی های خام جهت سرو درکنار غذا و تهیه سالاد (با رعایت مراحل سالم سازی سبزیجات) الزامی است.
·برای تهیه سالاد به جای سس مایونز از آبلیمو، سركه، آبغوره، آب نارنج ، انواع ادویه و پودر سبزیجات خشك شده و روغن زیتون با بسته بندی دارای مجوز بهداشتی استفاده شود.
·در صورت توزیع میان وعده برای كاركنان ادارات از انواع میان وعده های سالم از قبیل میوه تازه، نان و پنیر، شیر و خرما و یا خشكبار بهداشتی استفاده شود.
·مواد غذایی پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط قرار گیرد. در ضمن نگهداری مواد غذایی پخته توصیه نمی شود و تا حدامكان غذا باید به اندازه مصرف روزانه تهیه شود.
· در صورت استفاده از ظروف یكبار مصرف برای سرو غذای گرم، از ظروف با پایه گیاهی(نشاسته ذرت یا کاغذ) استفاده شود و استفاده از ظروف یكبار مصرف با پایه پلی استایرنی بدلیل مشكل انتقال مونومر ممنوع شود.
 



طبقه بندی: بهداشتی، 

تاریخ : 1392/11/1 | 17:48 | نویسنده : یگانه ترابی | نظرات
.: Weblog Themes By VatanSkin :.