تبلیغات
تازه كار " وبلاگی متفاوت و نو " - افزایش ارزش تغذیه ای فست فود
افزایش ارزش غذایی فست فود

منظور از فست فود غذای آماده ای است که معمولاً بدون قاشق، چنگال و بشقاب و عمدتاً به شکل ساندویچی سرو مى شود و غذاى انگشتى به حساب مى آید. فست فودها یا غذاهای آماده، غذاهایی هستند كه خیلی آسان و سریع تهیه می شوندو شامل پیتزا، انواع ساندویچ، هات داگ، چیپس، پنیر، مرغ سرخ كرده ،ناگت مرغ به همراه سیب زمینی سرخ كرده و... می باشند.

مصرف بی رویه  فست فود ها می تواند مشكلاتی را برای سلامت  ایجاد كند. چاقی و اضافه‌وزن، بیماری‌های قلبی و عروقی و اختلالات گوارشی و کبد از عوارض مصرف این مواد می باشد زیرا این نوع غذاها با كالرى، نمك و چربى به ویژه اسید چرب اشباع بالا و ویتامین و مواد معدنى اندك، در دراز مدت خطر ابتلا به فشارخون بالارا افزایش می‌دهند. نان‌های مورد استفاده درغذاهای آماده  نیز غالبا" بدون سبوس است که منجر به کاهش دریافت فیبر مورد نیاز بدن می شود.این  غذاها معمولا دارای نمك زیادی هستند. ، نمك به عنوان طعم دهنده، نگهدارنده (به علت خاصیت ضد باكتریایی) و پیوند دهنده ذرات گوشت عمل می كند. جذب كلسیم در بدن با مصرف زیاد این غذاها به علت نمك بالای آنها كم شده و فرد درمعرض كمبود كلسیم قرار می گیرد.
با بكارگیری روش هایی می توان  فست فودی مصرف كرد كه ارزش تغذیه ایی بیشتری داشته باشند . بعنوان مثال:
از میوه ها و سبزیهای سالم و تازه ( گوجه فرنگی ، خیار،كاهو،كلم ،فلفل دلمه ای) همراه با آنها استفاده نمایید. مصرف مقادیر مناسب این مواد می تواند ویتامین ها واملاح مورد نیاز بدن تامین نموده و فیبرموجود درآنها با كاهش جذب چربی ازاضافه وزن وچاقی پیشگیری می كند.
انواع سس ها و پنیر پیتزا مملو از چربی است .  بجای سس مایونز از سس گوجه فرنگی كه چربی كمتری دارد استفاده كنید. اصرار نداشته باشید كه میزان پنیر پیتزا زیاد باشد. به این ترتیب چربی كمتری  مصرف می كنید.بجای سیب زمینی سرخ شده هم می توان از سیب زمینی تنوری استفاده كرد.
مصرف نوشـایه های گازدار کولا را به حداقل مقدار برسانید. به جای نوشابه های گازدار از آب، دوغ های کم نمک و بدون گاز یا انواع آب میوه طبیعی وتازه  استفاده نمایید.



طبقه بندی: بهداشتی، 

تاریخ : 1392/11/7 | 21:14 | نویسنده : حمید بیاری | نظرات
.: Weblog Themes By VatanSkin :.